Email Afdrukken

Agenda

Event 

Titel:
Workshop Basiskennis Enneagram - overdag
Wanneer:
13-11-2009 - 27-11-2009
09:30 h - 17:00 h
Locatie:
Delft - Delft
Categorie:
Enneagram lezingen en workshops

Omschrijving

Praktische informatie:

Twee vfijdagen vol inzichten, ah-momenten, plezier en diepgaande kennis over ons menselijk karakter. Gehouden op 13 en 27 november 2009.

De bijdrage is € 165,-- per persoon. Neem je een vriend(in) mee? Dan krijg jij € 12,50 korting.
Koffie en thee inbegrepen. Lunch zelf mee te nemen of wordt op beide dagen verzorgd voor € 12,50 totaal. De lunch bestaat uit een overheerlijke Herbalife shake met fruit en rauwkost. 

Het boek 'Het Enneagram als Weg naar Verandering' van Willem-Jan van de Wetering is een goede ondersteuning bij deze cursus. Voor € 19,-- extra ontvang je dit boek op de eerste cursusdag.

Circa 1 a 2 weken van tevoren ontvang je een factuur via de mail, die je voorafgaande aan de workshopserie betaalt.

De Enneatypen - Eén van de lagen van het Enneagram zijn de karakterstructuren.

Het Enneagram beschrijft 9 Enneatypen. Inzicht in deze Enneatypen opent deuren naar begrip voor jezelf en anderen, verbetering van communicatie en relatie, verbetering van invoelend vermogen, kortom het doorzien van de menselijke motivatie en gedrag.

De enneatypen geven zoveel inzicht omdat elk enneatype gebaseerd is op een kernovertuiging, die heel herkenbaar is. Een overtuiging is bijvoorbeeld: Ik ben niet goed genoeg. En niemand vindt het leuk om het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn. Je onderbewuste kent dan ook vele trucs om dit gevoel op een andere manier toch te krijgen. Bevestiging van anderen is zo'n truc. Alleen is het wel bijzonder vermoeiend dag in dag uit te moeten vissen naar de bevestiging van anderen. En als die dan niet komt, voel je je als nog niet goed genoeg.

Deze trucs vormen een patroon. Iets waarvan je continu voelt dat het niet werkt, maar waar je toch iedere keer weer in trapt. Dat zie je ook vaak bij andere mensen om je heen gebeuren. Dat is nog gemakkelijker, dan het patroon van jezelf te zien.

Deze patronen belichten we diepgaand in deze workshop. Soms kan dat best confronterend zijn. Uiteindelijk bevrijd het je, omdat je de cirkel van je gedragspatroon ziet en doorbreekt.

De kracht van de workshop van Within Reach is dat eenvoud en diepgang samengaan. Door de structuur begrijpelijk te maken hoef je de kennis van het Enneagram niet te onthouden. Die reproduceer je vanzelf, omdat je het begrijpt. Samenhang tussen de Enneatypen, wat er gebeurt in stress situaties en wat je nodig hebt om bewust te kunnen keizen voor persoonlijke groei krijgen veel aandacht. En omdat de groep klein is, is er veel aandacht voor het delen van persoonlijke verhalen en vragen.

Twee deelnemers van de laatste workshop vertellen het als volgt:

'Onze motivatie, om naar een lezing van jou te gaan, over het enneagram, was nieuwsgierigheid en toen ging er tijdens de workshop een wereld van inzicht en ontdekking open. Het werd steeds boeiender en duidelijker, waarom en waardoor!
We hebben ons ook bij je laten EIKEN, want we werden ook steeds nieuwsgieriger naar ons diepe ZELF, die verstopt zat tussen de "schillen", die gevormd waren in ons leven en alles KLOPT! Een diep Begrijpen kwam in de plek van onzekerheid en frustatie!'
Esther en Arthur                                                           (klik hier voor de uitgebreide ervaring). 

Voor wie? 

Het Enneagram is een eenvoudig en praktisch model waarmee iedereen aan de slag kan om zijn persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en zich meer bewustzijn eigen te maken. Of je nu al eerder gelezen hebt over het Enneagram of niet, of je nu wel of niet eerder een Enneagram-workshop hebt gevolgd: in deze workshop gaat er een wereld voor je open.

Locatie

Locatie:
Delft   -   Website
Straat:
Van der Haertstraat 29
Postcode:
2613 XZ
Waar:
Delft

Inschrijving