Enneagram en Kinesiologie hand in hand
Onderwerp: Enneagram en Kinesiologie hand in hand
Verzenddatum: 2009-09-07 07:44:27
Mail nr #: 12
Inhoud:
1

Hallo [NAME],

In deze nieuwsbrief:

- Een bekende naam, een ander gezicht!
- Nieuw is de uitbreiding met Kinesiologie
- Het is allemaal te lezen op de vernieuwde website
- Artikel: Kinesiologie en Enneagram gaan hand in hand
- Speciale aanbieding voor jou als nieuwsbrieflezer
- Workshop Basiskennis Enneagram voor het laatst op dinsdagavond
- Activiteitenagenda


Een bekende naam, een ander gezicht! De website en de dienstverlening van Within Reach is vernieuwd.

Nieuw is de uitbreiding met Kinesiologie. Tot nu toe kon je, op basis van het Enneagram, vooral bij mij terecht met emotionele zaken, het niet lekker in je vel zitten, het willen weten wie je nu werkelijk bent. Met Kinesiologie komt er een veelvoud aan mogelijkheden bij. Allergieën, candida, pijnklachten, stress die zich fysiek in je lichaam vastzet, het je focussen op je doel, fobieën, depressie, afslanken, een andere (energetische) benadering van ziekte beelden, enz.

Het is allemaal te lezen op de vernieuwde website. Onder Kinesiologie. En voor jullie als enneagram nieuwsbrief lezers is het natuurlijk leuk en interessant te horen hoe je met Kinesiologie nog meer uit het Enneagram kunt halen.

Kinesiologie en het Enneagram gaan hand in hand. Mijn eigen ervaring vormt de basis van deze positieve overtuiging. Mijn eigen ervaring en waarom Kinesiologie en het Enneagram hand in hand gaan lees je in het artikel van deze nieuwsbrief.

De speciaal aanbieding van jou als nieuwsbrieflezer is een proefbehandeling Kinesiologie voor € 30,00 in plaats van het tarief van € 45,00. Dat is € 15,00 voordeel. Je kunt van dit voordeel gebruik maken wanneer je binnen 2 weken een afspraak maakt. De datum van de afspraak zelf mag na die 2 weken liggen.

Verder wordt de Workshop Basiskennis Enneagram in oktober voor het laatst op dinsdagavond gehouden. In het vervolg staat op woendsdagavond de deur voor je open. Daarnaast zijn er bij Within Reach nu ook workshops gepland op vrijdagen! Handig voor mensen die van ver komen.

Activiteitenagenda:
- Enneagram Kennismakingsavond
dinsdagavond 22 sept, € 10,00

- Opruimfeest: maak een feestje van spullen wegdoen
woensdagavond 17 sept, € 12,50

- Gewoon een goed figuur
woensdagavond 30 sept, €10,00

- Workshop Basiskennis Enneagram
dinsdagavond 6 okt, 1e van 5 avonden, tezamen € 145,00

- Ontdek je Opgeruimde Zelf:...."Ontdek je wens achter opruimen"
zaterdag 10 okt, 1e dag, € 140,00

- Enneagram Kennismakingsochtend
vrijdagochtend 30 oktober, € 10,00

- Workshop Basiskennis Enneagram,
vrijdag 13 nov, 1e van 2 dagen, tezamen € 165,00

- Workshop Enneagram - Een reis door je bewustzijn
woensdagavond, 25 nov, 1e van 2 avonden, tezamen € 70,00

- Workshop Enneagram - De weg naar vrijheid
woensdagavond 6 jan 2010, 1e van 2 avonden tezamen € 70,00

 
Hartelijke groeten,

Sonja Buijs
Within Reach
tel: 015-2158595
e-mail:
info@within-reach.nl
website: www.within-reach.nl
weblog: binnenbereik.web-log.nl

Om je gegevens te wijzigen of je uit te schrijven klik op de onderstaande links:

 

Artikel

Kinesiologie en Enneagram gaan hand in hand

Mijn eerste liefde was het Enneagram. Nu moet het Enneagram mijn liefde delen met de Kinesiologie. Als het mensen waren leverde dat misschien problemen op, net zoals het eerste kind de liefde en aandacht met zijn jongere broertje of zusje moet delen. Bij deze liefde ligt het gelukkig anders: ze vullen elkaar naadloos aan.

Mijn ontmoeting met de Kinesiologie kwam voort uit mijn persoonlijke beperkingen die ik ondervond bij het Enneagram. Al wist ik toen niet dat die beperkingen er voor mij waren.

In het Enneagram herken ik me in het type 5, de waarnemer. Dat is een type die veel denkt, met zijn hoofd dus, en moeilijk in actie komt. Sportief is dit type niet vaak. Lichaamsbeweging, hmm, wat is dat? Daar denkt een type 5 over na, dat is niet iets wat hij gauw zal doen.

Het Enneagram kent een denkcentrum, een gevoelscentrum en een lichamelijk centrum. Tijdens workshops en individuele coaching komen het denkcentrum en het gevoelscentrum ruim aan bod. Je gaat in op karakterstructuren, hoe die in elkaar zitten en neemt dat op via je denken en je gevoel. Emoties en beperkende overtuigingen komen ook in ruime mate naar voren tijdens individuele coaching. Voor het lichamelijke centrum is het iets minder vanzelfsprekend. Daar moet je iets meer moeite voor doen, zoals lichamelijke oefeningen verzinnen bijvoorbeeld.

Zo'n 1 1/2 jaar voordat ik met de Kinesiologie in aanraking kwam, liep ik rond met het sterke gevoel van binnen dat ik iets met mijn lichaam moest gaan doen. Als type 5 zou ik dan ook nog meer uit mijn hoofd en uit mijn denken komen. Natuurlijk dacht ik met mijn aardse hersens dat dat betekende dat ik zou moeten overwegen te gaan sporten. Met 2 vriendinnen heb ik dan ook 2 maal hardgelopen. En verdraaid, ik vond het nog prettig ook. Het is bij die 2 keer gebleven, maar wie weet ooit nog eens.

Pas toen ik daadwerkelijk de Kinesiologiecursussen ben gaan volgen ging ik begrijpen wat dat sterke gevoel van binnen om iets met mijn lichaam te gaan doen eigenlijk betekende. Ik begon namelijk iets bijzonders te ervaren wanneer ik op de behandeltafel lag. Degene die mij behandelde stelde mij vragen en tot mijn verbazing voelde ik dat mijn lichaam antwoord gaf. Nog voordat mijn hersens het denkproces waren gestart 'wist' mijn lichaam het antwoord al. Mijn lichaam reageerde met het in werking zetten van allerlei energieën.

Later vond ik uit dat Kinesiologie de werking van Enneagram Integratie Kunde enorm versterkt. Bij de individuele coaching met het Enneagram gebeurde het me regelmatig dat na een behandeling van een emotie er een energie vrijkwam die dan ergens in het lichaam voelbaar werd. Geen prettig gevoel. Door zo vaak als nodig een andere emotie te 'pakken', kwam ik daar wel doorheen. Maar met de Kinesiologie gaat het sneller en veel directer, omdat er rechtstreeks gewerkt kan worden met de lichamelijke uiting. Het lichaam van mijn klant vertelt wat hij nodig heeft.

Vaak bleek dus dat het niet vanzelfsprekend is dat door de emotionele behandeling ook het lichaam vrij was van klachten. En ik besefte dat dit eigelijk logisch is. Het Enneagram geeft het al aan. Er is een emotioneel deel van het probleem, een denkdeel en een fysiek deel. In één van de drie gebieden van jezelf ontstaat de klacht, waarbij de andere twee delen ook uit balans getrokken worden. Wanneer het deel waar de klacht ontstaat het lichamelijke deel is, dan helpt het wel iets als het emotionele deel aangepakt wordt, maar volstaat het niet. Met de Kinesiologie erbij heeft je lichaam de mogelijkheid de directe aanpak via een lichamelijke deel te kiezen. De heling loopt dan sneller, makkelijker en effectiever. Dat is de extra dimensie die de Kinesiologie toevoegd voor mijn klanten en voor mij.

Maar op zichzelf heeft Kinesiologie natuurlijk al enorme mogelijkheden. Want lang niet iedereen is er aan toe of is in staat om in alle eerlijkheid en openheid naar zichzelf te kijken. Lang niet iedereen is nog in staat te doorvoelen wat er in zijn ziel leeft. En enige van deze kunst is wel handig wil je effectief met het Enneagram aan de slag kunnen. De Kinesiologie werkt vanuit het lichaam en stimuleert het ervaren en voelen vanuit het lichaam. Deze ingang geeft dan ook een bijzondere opening voor mensen die op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling nog niet veel gewend zijn.

In de praktijk komen mensen vooral met Kinesiologie in aanraking door een lichamelijke klacht, zoals allergieën, vermoedheid of andere fysieke klachten waar de reguliere gezondheidszorg niet afdoende een antwoord op heeft. Omdat de Kinesiologie enorm veel energiesystemen opent (denk aan chakra's, meridianen, hormoonsystemen, afvoer van (energetische) afvalstoffen, enz, is er zoveel mogelijk.

Iemand zei eens tegen mij: 'Als je stofzuiger kapot is, laat je hem repareren. Als er iets met de stroomvoorziening is, heb je een electricien nodig. Zo is het ook met Kinesiologie. Voor defecten aan je lichaam, je organen ga je naar de arts. Kan de arts het niet (volledig) oplossen, denk dan eens aan de energievoorziening en ga naar een Kinesioloog.'

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak dan gebruik van de speciale aanbieding in deze nieuwsbrief. Maak binnen 2 weken een afspraak voor een proefbehandeling en betaal € 30,00 in plaats van € 45,00. Let op: de datum van de afsraak zelf mag na deze twee weken liggen.

Je mag deze nieuwsbrief ook doorsturen naar mensen die je kent en waarvan je denkt dat ze iets aan een Kinesiologie behandeling hebben. Als ze aangeven dat ze door jou attent gemaakt zijn op deze nieuwsbrief, komen ook zij voor bovenstaande korting in aanmerking.

Terug

 

 

 

 

 

 

 

1

Laatste nieuws

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:
Enneagram


Ontvang HTML?


Bekijk archief