Workshop Basiskennis Enneagram: Opnieuw kennismaken met Jezelf PDF Afdrukken E-mailadres

De Enneatypen - Eén van de lagen van het Enneagram zijn de karakterstructuren.

Het Enneagram beschrijft 9 Enneatypen. Inzicht in deze Enneatypen opent deuren naar begrip voor jezelf en anderen, verbetering van communicatie en relatie, verbetering van invoelend vermogen, kortom het doorzien van de menselijke motivatie en gedrag.

De enneatypen geven zoveel inzicht omdat elk enneatype gebaseerd is op een kernovertuiging, die heel herkenbaar is. Een overtuiging is bijvoorbeeld: Ik ben niet goed genoeg. En niemand vindt het leuk om het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn. Je onderbewuste kent dan ook vele trucs om te zorgen dat hij zich toch goed genoeg voelt. Bevestiging van anderen is zo'n truc. Alleen is het wel bijzonder vermoeiend dag in dag uit te moeten vissen naar de bevestiging van anderen. En als die dan niet komt, voel je je als nog niet goed genoeg.

Deze trucs vormen een patroon. Iets wat jouw op een bepaalde manier laat gedragen, waarvan je continu voelt dat het niet werkt, maar wat je toch iedere keer weer doet. Dat zie je ook vaak bij andere mensen om je heen gebeuren. Dat is nog gemakkelijker, dan het patroon van jezelf te zien.

Deze patronen belichten we diepgaand in de workshop Enneagram. Soms kan dat best confronterend zijn. Uiteindelijk bevrijdt het je, omdat je de cirkel van je gedragspatroon ziet en doorbreekt.

Tijdens de workshop Enneagram krijg je zo diepgaand inzicht in jezelf, in je karakter, waarom je de dingen doet zoals je doet.

De kracht van de workshop Basiskennis Enneagram bij Within Reach is dat eenvoud en diepgang samengaan. Door de structuur van het Enneagram inzichtelijk te maken hoef je de kennis van het Enneagram niet te onthouden. Die reproduceer je vanzelf, omdat je het inzicht hebt. Samenhang tussen de Enneatypen, wat er gebeurt in stress situaties en wat je nodig hebt om bewust te kunnen keizen voor het doorbreken van je patroon, voor persoonlijke groei krijgen veel aandacht. En omdat de groep klein is, is er veel aandacht voor het delen van persoonlijke verhalen en vragen.

Twee deelnemers van de workshop Enneagram vertellen het als volgt:

'Onze motivatie, om naar een lezing van jou te gaan, over het enneagram, was nieuwsgierigheid en toen ging er tijdens de workshop Enneagram een wereld van inzicht en ontdekking open. Het werd steeds boeiender en duidelijker, waarom en waardoor!
We hebben ons ook bij je laten EIKEN, want we werden ook steeds nieuwsgieriger naar ons diepe ZELF, die verstopt zat tussen de "schillen", die gevormd waren in ons leven en alles KLOPT! Een diep Begrijpen kwam in de plek van onzekerheid en frustatie!'
Esther en Arthur                                                           (klik hier voor de uitgebreide ervaring). 

Kijk in de agenda voor de data van de eerstvolgende Enneagram workshop. 
De workshop beslaat vijf avonden en wordt gegeven in Delft. 

Terug

 

Laatste nieuws

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:
Enneagram


Ontvang HTML?


Bekijk archief