Enneagram - Als procesmodel: Trekt je proces vlot PDF Afdrukken E-mailadres

Onze aarde draait en draait en stopt nooit. Zo is het ook voor alles wat zich op de aarde bevindt. Het is een proces dat al maar doorgaat en geen einde kent. Dit natuurlijke doorlopende proces vinden we terug in het Enneagram als procesmodel. In 9 stappen verduidelijkt het wat we moeten doen om een proces vlot en vloeiend door te laten gaan. Blijven we te lang op één punt stilstaan, niet wetende hoe onze weg verder te gaan, dan stagneert het proces en vliegt mogelijk zelfs ‘uit de bocht’.

Het Enneagram als procesmodel laat je zien op welk punt in het proces je vastloopt, welke cirkeltjes je continu loopt, zonder het proces (alle 9 stappen) echt af te maken. Ook geeft het je inzicht wat je moet doen om het vlot te trekken. Wanneer je het enneagram als procesmodel doorziet weet je telkens wat de volgende stap in het proces is en dit houdt je op je pad.

In een individueel consult loop je over het enneagram aan de hand van een specifieke situatie, waarin je bent vastgelopen. Al lopende krijg je helder in welke stap je iedere keer blijft steken. Vervolgens kijken we wat er nodig is om dit om te keren.

Terug

 

 

Laatste nieuws

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:
Enneagram


Ontvang HTML?


Bekijk archief